ponedeljek, 9. december 2013

BIG FOOT MAMA ZAKLJUČUJE LETO 2013

Skupina Big Foot Mama leto 2013 zaključuje z velikim zadovoljstvom. Po svoje je bilo tudi to leto zgodovinsko, saj je promocija sedmega studijskega albuma IZHOD dosegla višek. In sicer v ponovno polnih ljubljanskih Križankah. Tokratna posebnost koncerta je bil spletni natečaj PET TA HUDIH, preko katerega so Bigfooti izbrali pet oziroma šest mladih neznanih glasbenikov, ki so se jim pridružili na odru v petih skladbah. Iz natečaja je nastala tudi mini televizijska oddaja, ki jo je predvajala TV3.

Album IZHOD je letos »rodil« dva nova singla - NOR SIGURNO NE in ISKRE, ki sta po lanskih uspešnicah SLAB SPOMIN in UŽITEK NA REPLAY ponovno naletela na odličen sprejem tako med oboževalci kot kritiki, radijskimi uredniki in celo tistimi, ki sicer Big Foot Mame ne poslušajo.

Leto 2013 pa bo Bigfootom ostalo v spominu tudi po številnih uspešnih koncertih širom Slovenije. Od vseh zagotovo najbolj izstopa nastop na festivalu Pivo in cvetje v Laškem, kjer se jim je na odru pridružil legendarni ameriški kitarist Warren Haynes iz skupin Gov' Mule in Allman Brothers. Odigrali so skladbo Rockin In A Free World in igrati s takšnim velikanom je bila za Bigfoote velika življenjska čast.

Gotovo pa ne bodo pozabili tudi prvega prvega v letu - na smučišču Kope, kjer jih je sneg dobesedno zamedel na samem odru. Hujšega mraza še niso doživeli, a jih je ogrevalo dejstvo, da jih je kljub mrazu tja gor prišlo poslušat tisoč ljudi. Big Foot Mama se od starega leta poslavlja z nastopom v oddaji Slikovitih 55 na TVS preteklo nedeljo kot bend, ki je v zadnjih 20 letih nastopil v tako rekoč vseh glasbenih oddajah na TVS, in seveda z novimi načrti za leto 2014. Z albuma IZHOD bo namreč izšel še zadnji singel. Več o tem prihodnje leto! Srečno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar